Giganții tech învârt banii cu lopata. Profituri uriașe pentru marile companii, aici nu există cuvântul „criză”
Sectorul tehnologic se bucură de o profitabilitate excepțională. Banii companiilor de la vârful industriei sunt mai mulți ca niciodată, deși omenirea se confruntă cu multiple crize, atât de ordin geopolitic, cât mai ales economic.
Microsoft este un exemplu elocvent în acest sens. Compania a reușit să înregistreze, în exercițiul fiscal de anul acesta, un profit istoric. Este vorba de peste 72,7 miliarde dolari.
Practic, analizând rapoartele financiare anterioare, putem afirma că Microsoft se bucură de o creștere a profitului cu 19% față de exercițiul financiar precedent, din 2021. Menționăm că ne referim la prima jumătate a anului, respectiv la banii înregistrați până în luna iunie a fiecărui an.
Și anul 2021 a fost unul de excepție pentru companie, anunțând deja tendința de creștere fabuloasă a companiei. Anul trecut, Microsoft a mai marcat o premieră, înregistrând, în premieră, câștiguri de 60 de miliarde de dolari.
De asemenea, relatează presa internațională de specialitate, încasările s-au majorat cu circa 18%, până la aproape 198,3 miliarde.
Se mândresc cu banii câștigați. Concurența nu mai are nicio șansă
Oficialii companiei au vorbit despre rezultatele financiare impresionante, punctând faptul că Microsoft se bucură de o cerere foarte puternică din partea clienților, iar cota de piață este din ce în ce mai mare, compania dovedindu-se un adversar redutabil pentru concurență.
„Într-un context dinamic, am avut o cerere solidă, am câștigat cotă de piață și am crescut implicarea clienților cu platforma noastră în cloud”, a declarat, într-un comunicat, directorul financiar al companiei, Amy Hood.
Se pare că majoritatea banilor companiei vin de pe partea de cloud, după cum indică raportul financiar. Aici, vânzările au înregistrat o creștere puternică, de 25%, până la valoarea de 75,251 miliarde de dolari.
Pe locul al doilea, avem segmentul producție și procese de afaceri. De aici vin alte 63,364 miliarde de dolari pentru companie.
Și segmentul de computere personale aduce bani frumoși în buzunarele gigantului tech, fiind vorba în acest caz de nu mai puțin de 59,655 miliarde de dolari.